Helse

VI MØTES IGJEN KJÆRE UVI
Kom ikke akkurat sjokkerende på, men har fått antibiotika og blitt sykemeldt pga urinveisinfeksjonen jeg har. Ventet hele helga med å ringe lege, så ringte heller til fastlegekontoret i dag for å få time der. Har akutt cystitt - en urinveisinfeksjon i blæra rett og slett. Ikke rart det gjør vondt og jeg kvier meg for å stå oppreist. Går å anstrenger meg sånn pga ubehaget og vondtene at jeg får kynnere - ikke akkurat deilig! Så nå skal jeg bruke sykemeldingsdagene mine godt, huske på å ta medisin til rett tid og rett og slett slappe av og bli frisk.

- xoxo VICTORIA

SYK IGJEN - UVI
Heldige meg har såklart blitt syk igjen. Total mangel på energi gjør at jeg ender opp med å gråte av hver minste ting, og oppå det hele har jeg fått en urinveisinfeksjon. Så i løpet av dagen må jeg vel klare å komme meg innom legevakta, for UVI i graviditeten skal alltid behandles med antibiotika pga fare for eventuelle fosterskader. Baby i magen kommer jo foran alt i verden, så klart jeg skal spise medisin ikke bare for å bli kvitt mitt eget ubehag, men også for at lillegutt i magen skal ha det bra. Det er så utrolig ekkelt når du føler at du pisser piggtråd!

- xoxo VICTORIA

SYKEHUSET NESTE
Da stikker jeg til sykehuset. Har time på medisinsk klokken 08:30, så da er vi igang med bbehandling! Har i tilegg fått en boks med andre tabeletter mot skjelvingen og rastløsheten. Aldri tatt eller sett blå piller før, så var litt sært. Anyways, wish me luck!

- xoxo VICTORIA

RØYKFRI
Vil bare poste et til innlegg bare for å skryte av meg selv. Nå er det faktisk 80 timer siden jeg røyket sist. Hadde ingen planer om at det skulle bli den siste, men det ble bare sånn og jeg er helt utrolig glad og stolt over det. Men det skal jo sies, jeg bruker snus som nikotinerstatning. Men jeg er så jævla stolt uansett! Planen min er å bryte vanene mine først, og så kutte helt ut med alt av nikotin. For det er faktisk overraskende lett å stumpe røyken. Hadde jeg vist det, hadde jeg stumpen den for lenge siden, og ikke røyket i hele 8 år. Men nå er det altså slutt på det, slutt å innføre kroppen gifter som den ikke har godt av. For det produserer den nemlig nok av selv. Og PS, det er lov å gi meg skryt - fordi jeg fortjener det!

- Røyker du, har du klart å slutte eller har planer om det?

- xoxo VICTORIA

MIN SYKDOM
Etter følelsen av å ha gått i halvsvime siden 3. september i år, gjentatte legebesøk og blodprøver har det norske helsevesenet endelig kommet fram til hva som feiler meg. Jeg har et meget forhøyet stoffskifte (hypertyreose), noe som kommer av at skjoldkjertelen min produserer for mye tyroksin. Det blir som gift for kroppen min, og jeg skal til behandling på sykehuset kl 08:30 førstkommende torsdag. Det finnes få behandlingsalternativ, for 2/3 behandlingesmetoder ender i lavt stoffskifte, noe som du må leve med ut livet og ta medisiner for. Men i seg selv er det ikke det lave stoffskiftet som er farlig, det er nemlig det høye. Hjerteinfark, hjerneslag, og hjertesvik er bare noen av problemene dette kan forårsake. Så er jeg redd? Ja! Men heldigvis ble det oppdaget ganske tidlig, så med rask behandling kommer jeg til å føle meg bedre. Håper jeg i hvertfall!Symptomene er det som er verst. Skjelving, rastløshet, irritabilitet, nervøsitet, varmeintoleranse, svette, klam og bleik hud, trykk på øynene, menstruasjonsforstyrrelser, vekttap, tretthet, slapphet, svakhet og hurtig puls. Det å bare sitte her, ute i stand til å gjøre mer en de nødvendigste tingene. Presse meg selv til å spille bowling med venner, mens hjemme sitter jeg bare å ser på at kjæresten gjør alt av husarbeid. Jeg er sliten av ingenting, spiser mye mens vekten bare faller av meg.På to uker gikk jeg ned 4 kg, for så å gå opp igjen 2kg, og en uke etter på hadde jeg gått ned 3 igjen. Så etter 4 uker har jeg altså gått ned hele 5 kg av ingenting. Begynner å føle meg ekkel, selv om jeg også nå er normaltvektig. Kragebeinene er veldig tydelig, singlettene henger på meg, og buksene og thigtsene er slappe. Og med denne miksen, samt svarte ringer under øynene ser jeg ut som en narkoman, vil jeg påstå. Er det rart selvbildet mitt er dårlige nå en for 5 kg siden? Aldri har jeg følt meg så ekkel før!

- Har du hatt en alvorlig sykdom før, eller kjenner du noen som har hatt det?

-  xoxo VICTORIA

SJUUUK
Å være syk er det kjedeligste jeg vet. Dårlig forn, hodepine og null energi. Var på en snarvisitt innom legevakta i kveld, hvor jeg fikk konstantert bihulebetennelse... Igjen! Nok en penicillinkur på denne jenta, og nok ei sykemelding... Heldigvis er det bare én arbeidsdag jeg går glipp av, for har friuke etter denne natten.

- xoxo VICTORIA

Victoria JensenMitt liv - Min hverdag!

~ VICTORIA ~

Design by

Photobucket

hits