NÅR MAN HATER Å GÅ GRAVID...

Før jeg ble gravid hadde jeg bygget opp et bilde av hvordan det kom til å bli når jeg endelig skulle få oppleve å bære frem mitt eget barn. Det skulle bli fantastisk, jeg skulle ikke klage, og jeg skulle nyte hver en dag av mirakelet jeg skulle få oppleve. Jeg tenkte negative tanker om de som klagde under graviditetene sine, og synes dem var teite som ikke så alt på den lyse siden - dem var jo de heldigste i verden. Vel, jeg har endret mening om det nå. Jeg HATER å gå gravid, og jeg klager ti ganger mer en de fleste. Jeg gleder meg til å bli mamma, og elsker tanken på å snart få hilse på lillegutt. Men jeg hater likevel å gå gravid. Jeg leier ut kroppen min for 9 måneder, blir proppet full av hormoner, og får se kroppen min forandre seg. Strekkmerker, vektøkning, hovne bein, tusen dobesøk, bekkenløsning, kvalme, oppkast, kviser, raserianfall, melkelekasje, kynnere, spark i ribbeina, følelsen av at magen skal sprenges i stykker, hodepinen, melkeintoleransen, null energi, søvnmangel, hormoner i ubalanse, elendig matlyst, verk på de underligste plasser osv. Lista er lang, og jeg kunne sikkert ha fortsatt i evigheter med negativ dritt om graviditeten. Men det som plager meg aller mest er at jeg ikke kan kontrollere hodet mitt selv lengre. I det ene øyeblikket kan jeg ha en bra periode, og plutselig så svartner det, og jeg ser negativt på alt. Jeg kan eksplodere av sinne og klarer ikke se ting klart. Så kan går jeg plutselig over i depressive tanker, hvor alt er forferdelig, og jeg tror verden ville hatt det bedre uten meg. Jeg er virkelig ikke meg selv lengre. Jeg har mistet grepet over tankegangen min, og har ikke kontroll. Så at det "bare er 11 uker igjen", synes jeg er alt for lenge. Skulle ønske tiden gikk fortere, og at dagene ikke gikk i sirup slik som nå. Når han har kommet på utsida blir ting bedre, det er jeg helt sikker på! Tenk så deilig det skal bli å kunne ha kroppen sin for seg selv, slippe all verken her og der, og kunne få tenke klart igjen. Og ikke minst kunne dulle med min egen, velskapte lille skatt! Jeg gleder meg til å bli mamma, men jeg hater å gå gravid!

Jeg blir sikkert skutt, pint, knivstukket, korsfestet og så hengt etter det innlegget her, men en plass måtte jeg få gjøre av lasset mitt.

- Var ditt svangerskap som du drømte om?

- xoxo VICTORIA


Få det ut du!!!

Jeg synes selv ikke det var noe kult å gå gravid. Mye pga at jeg var ganske syk i det jeg ble gravid, svært plaget av angst og depresjon. Nå i ettertid ser jeg at jeg var heldig, hadde ikke andre plager av selve svangerskapet enn at det var tungt, og at jeg hadde mye plagsomme kynnere. Men likevel vil jeg aldri gjøre det igjen... jeg elsker resultatet av graviditeten da. Så bare gled deg til du er ferdig!

Ingen pes fra meg, forstår deg godt!
07.05.2013, 05:37
Danielle
Forstår deg veldig godt jeg! Hadde det sånn jeg også..listen var lang over hvorfor jeg hatet graviditeten min, men jeg var jo spent på resultatet :-) å gå gravid er tøffere enn de fleste tror og det er lov å "klage" i mine øyne! Kan ikke love at resterende av svagerskapet vil bli noe bedre, men bare husk at det er verdt det og snart er den tiden her glemt (heldigvis) ;-)
07.05.2013, 08:03
Therese Johansen
Ærlig talt. Du er vel nok oppegående til å vite at disse plagene(og enda flere!) er noe som desverre følger med det å produsere ett nytt liv. Dette er ikke noen hemmelighet. Alle er klar over at en graviditet kan medføre disse plagene+++. Noen får kanskje lite eller ingen plager, mens andre igjen kan få alt. Dette er noe man bare må finne seg i, og om det er så ummenneskelig som du gir uttrykk for, oppsøk hjelp og kom deg på sykehus! Ikke gjør livet surt for alle rundt deg ved å holde på sånn.

Om du har det vanskelig nå, tror jeg du kommer til å få deg en big surprise når ungen kommer til verden. Det du går igjennom nå, er kroppen din som forbereder seg til å føde et barn! Dessuten skal du være utrolig GLAD for at du har vært så heldig å få i det hele tatt BLI gravid! Bestevenninnen min har for tre år siden opplevd såkalt "blighted ovum" og igår fødte hun en liten datter 5 dager før termin, som desverre ikke klarte seg da hjertet plutselig sluttet å slå i magen. ALT så bra ut, og hun var på hyppige kontroller, og uttallige ultralyder. Hun har også vært utrolig mye plaget gjennom graviditeten, men i motsettning til deg, så hørte jeg aldri at hun klaget! For hun viste hva hun gikk til, og hadde forberedt seg mentalt før hun tok det valget at hun ville bære frem et barn..Det var kun hvor utrolig takknemlig hun var for at hun i det hele tatt hadde greid å bli gravid etter uttallige år med problemer, og glede og positivitet, for alt hun merket på kroppen signaliserte bare at kroppen forbereder seg på å bli mor! Så skjerp deg jente!
11.05.2013, 03:23
Victoria Jensen
Tror du bør lese innlegget en gang til, jeg. :-) Jeg GLEDER meg til å få bli mamma, og er såklart GLAD for at jeg fikk muligheten til dette. MEN, jeg trodde ikke det skulle være så slitsomt som det faktisk har vist seg til å være. Gjør på ingen måte livet surt for andre med å skrive et innlegg på min blogg, som handler om nettopp meg! Og at venninna di mistet har jeg ingenting med, og vil ikke ha noe med det å gjøre heller. Du kan heller støtte henne i situasjonen hun har kommet i, i stedet for å slenge dritt inne på min blogg. :-)
12.05.2013, 21:23
URL: http://victoriajensen.blogg.no/
Aina
Haha, jeg tror at det er noen som må lese innlegget om igjen! Tåpent å si slikt over nettet, det er slitsomt å gå gravid, det er ingen hemmelighet. Noen synes det ikke det er like slitsomt som andre kan synes, men det er fra person til person.

Du blir ei bra mamma, og han kommer tel å få det kjempe bra <3
30.05.2013, 13:54
linna
Herrreguuuuud, E e såååååå enig ! Værste av alt e at ditta e andre svangerskape mitt å e kjennw ingen glede ved å være gravid ! E gleda me selvfølgelig til å bli to barnsmor , men e kunnw heller født ti gonga i staden for å gått 9 mnd gravid !! E kunne ikkje drete meir i om folk blir sint for e sei meininga mi om graviditen min ! Mitt svangerskap min opplevelse !!!! Så du he min fulle medlidenhet ! Gått å vite at e ikkje e aleine om å hate å gå gravid !
31.05.2013, 22:19
Legg igjen en kommentar:

Victoria Jensen



Mitt liv - Min hverdag!

~ VICTORIA ~

Design by

Photobucket

hits